Skip to main content

Trademark Clearinghouse (TMCH)

Protegeixi les seves marques en el marc dels nous dominis de nivell superior

S’han introduït centenars de nous dominis de nivell superior (nTLD) des de 2013 que ofereixen a les empreses amb marca pròpia múltiples noves possibilitats per a completar les seves carteres de dominis. L’altra cara de la moneda són les nombroses noves oportunitats per als ciber ocupes. Aquests estafadors es registren nous dominis de nivell superior amb coneguts noms de marca i s’aprofiten d’ells per als seus negocis il·legals.

Per a protegir les empreses enfront dels riscos cada vegada majors, ICANN ha creat Trademark Clearinghouse. Aquesta plataforma va ser desenvolupada per la unió de les empreses IBM i Deloitte, i ofereix des de llavors els seus valuosos serveis en el marc de la protecció de marques.

Sol·liciti una oferta per al servei TMCH

Funcions de Trademark Clearinghouse (TMCH)

Les empreses poden registrar els seus noms de marca en Trademark Clearinghouse i obtenir d'aquesta manera accés al registre Sunrise en cas de nous registres gTLD i al servei de reclamacions de marques.

Registre Sunrise

Cada nou domini de nivell superior té obligatòriament una fase Sunrise de com a mínim 30 dies de durada. Durant aquest temps, les empreses poden assegurar un domini que coincideixi amb la seva marca, sempre que aquesta hagi estat registrada en el Trademark Clearinghouse (TMCH), en la nova terminació. Una vegada transcorreguda la fase Sunrise, QUALSEVOL –és a dir, també els estafadors i ciberokupas– poden registrar el domini en el nou gTLD.

Serveis de reclamacions de marques

Per a assegurar la protecció de marca després de la fase Sunrise, ICANN ha introduït un servei de notificació: quan es registra un domini amb un nom de marca inscrit en el TMCH, la persona o empresa registrante rep un avís que està
violant una marca protegida. Si, així i tot, aquesta persona o empresa desitja procedir al registre, es notifica d’això al titular de la marca i aquest pot procedir, en cas necessari, a actuar en contra seva.

Directrius de Trademark Clearinghouse

Mitjançant la inscripció de marques en el TMCH es vigilen i protegeixen els dominis de marca que coincideixen amb la denominació d’aquesta. Per exemple, marca.sport o marca.food.
No estan protegits dominis composts amb paraules addicionals genèriques o geogràfiques, com, per exemple, marca-stadt.nrw o marca-comprar.app.
En el cas de marques denominatives amb determinats caràcters, com “&”, poden indicar-se determinades combinacions de dominis per a la seva protecció.
Així doncs, per a la marca A & B poden protegir-se els següents noms de domini:
ab, a-b, aandb, aand-b, a-and-b, a-i-b, etc

Casos especials:

  • Les marques amb un punt, que corresponen a un domini, no poden inscriure’s en principi. És a dir: .icann o icann.org no són possibles.
  • Les marques amb un guió s’inscriuen també amb el guió com a possible cadena de dominis. La variant sense guió no és possible./li>

Assistència d'experts durant el procés de registre TMCH

Informació i assessorament

Desitja saber quines marques són adequades per a ser inscrites en TMCH i quants dominis de marca diferents pot assegurar? Com pot aportar-se una Prova d’Ús? Els nostres experts en marques estaran encantats d’assessorar-lo.

Procés de registre i transmissió a TMCH

No ha de preocupar-se de res. Nosaltres ens encarregarem d’introduir totes les dades necessàries, així com de la seva transmissió a Trademark Clearinghouse.

Servei d'informació proactiu

Gràcies a EBRAND, mai se li tornarà a passar el llançament d’un domini de nivell superior important. L’informem puntualment de les fases Sunrise i li proporcionem també informació sobre possibles requisits per al registre.

Facturació senzilla

Si usa TMCH a través de EBRAND no haurà de pagar la taxa de registre a través de targeta de crèdit a ICANN, sinó que rebrà una factura ordinària nostra.