Skip to main content

Pàgines web i botigues en línia infractores de drets

Identificar els casos d’infracció de marca en línia i lluitar contra aquests

A diferència de les pàgines de distribució online, en les quals «només» s’ofereixen a la venda productes falsificats, en les pàgines web i botigues online també poden identificar-se altres casos d’infracció de marca:

Còpia o imitació de pàgines web originals de fabricants propietaris de marques

En aquest cas se li suggereix al visitant de la pàgina web que es troba en la veritable pàgina web de la marca. L’objectiu de l’estafador sol ser el phishing (robatori de dades personals). És a dir: A través de formularis o del procediment de pagament es capturen dades personals crítics, com ara adreces de correu electrònic, contrasenyes o informació de pagament.

Aprofitament de dominis de marca (ocupació de dominis)

Amb aquesta variant, simple però útil, els estafadors registren i aprofil·lícitament un domini que conté un nom de marca conegut. D’aquesta manera fan creure a l’usuari que es tracta d’una pàgina web original del fabricador propietari de la marca i s’aprofiten de la seva notorietat i reputació.

Aprofitament de logotips de marca

També d’aquesta manera intenten els estafadors enganyar els usuaris. Amb freqüència es complementa un logotip amb la frase addicional «distribuïdor autoritzat». L’usuari final no té manera de comprovar aquesta afirmació.

Venda de productes falsificats

En aquest cas no es copia la pàgina web completa, sinó que l’operador es presenta com a distribuïdor. A la seva botiga embeni generalment diversos articles de marca i mescla també entre els mateixos falsificacions de productes.

Supervisió de pàgines web i botigues per a lluitar contra la infracció de marques

Mitjançant un monitoratge continu, EBRAND vigila pàgines web i botigues online existents i noves – les vint-i-quatre hores del dia, a tot el món. D’aquesta manera podem identificar tots els casos anteriorment esmentats d’infracció de marca i actuar organitzadament contra aquests.

Durant el monitoratge recopilem i avaluem gran quantitat d’informació. Això fa que puguem formar-nos una imatge exhaustiva. D’aquesta manera podem valorar si s’ha produït una infracció de dret de marca i podem disposar de les dades necessàries per a perseguir el titular fraudulent de la pàgina web.

Informació WHOIS

Titular del registre, entitat de registre, data de registre

Informació tècnica

Els registres MX ens informen de si per al domini s’utilitzen activament comunicacions per correu electrònic; els servidors de noms ens informen sobre l’entitat de registre així com de les adreces IP i ens indiquen el lloc d’allotjament web

Dades de contacte

Totes les dades de contacte disponibles són identificats i emmagatzemats

Captures de pantalla

Mostren el contingut històric de la pàgina o l’oferta fraudulenta de les botigues

Trànsit i volum de cerques de la pàgina web

Es dóna prioritat a les pàgines amb molt de trànsit i una elevada visibilitat en Internet

Juntament amb el clustering (algorisme d’agrupament) de la informació sobre venedors s’obté una empremta digital específica. Aquesta ajuda a associar informació també d’altres canals de comercialització. Com a resultat descobrim on i per quins canals ofereixen els venedors els seus productes. Al mateix temps s’evita així la redundància de dades. El venedor només apareix una vegada en el sistema – amb totes les seves activitats

Actuar en varios niveles contra la piratería de productos

A les pàgines de comerç en línia poden aprofitar-se processos definits dels operadors per identificar infracció de marca i esborrar els corresponents llistats. A les pàgines web i botigues online cal actuar en general en diversos nivells.

 

En cas que puguin esbrinar-se les dades del titular del domini, EBRAND escriu en nom del client un requeriment (de cessament i desistiment) al titular del registre del domini. Aquesta pot, com a següent pas, remetre el requeriment al proveïdor de serveis d’Internet, al proveïdor de serveis d’allotjament web o a l’entitat de registre del domini. Aquesta última està obligada adoptar les mesures pertinents en cas que se li notifiqui una infracció de drets de marca.

Una mesura en general molt ràpida i que fa mal al venedor és la presa de contacte amb el seu proveïdor de serveis de pagament, amb la finalitat de paralitzar els fluxos de pagament.

En l’àmbit dels dominis també poden adoptar-se mesures judicials, per exemple un procediment de Política de Resolució de Disputes de Noms de Domini Uniforme (UDRP, per les seves sigles en anglès), que tindria com a conseqüència la transferència del domini al titular de la marca. Altres possibilitats són, per exemple, el Sistema de Suspensió Ràpida Uniforme (URS, per les seves sigles en anglès) així com els procediments de disputa de codis de país (ccTLD), tal com per exemple DENIC, a Alemanya.

En l’actuació contra la pirateria de productes en pàgines web i botigues online, EBRAND es beneficia de les seves bones relacions amb altres entitats de registre, de l’acreditació davant molts registres així com de ser membre de diverses associacions de propietat intel·lectual.

COMPROVACIÓ RÀPIDA GRATUÏTA DE PIRATERIA DE PRODUCTES