Què és un domini? Tot el que has de saber sobre dominis i protecció de marques

By noviembre 10, 2020Dominios

Parlem molt de la importància d’escollir correctament els dominis per la teva marca i protegir-los davant de possibles atacs, però què és realment un domini i què suposa per a una marca?

Tothom sap que un domini web és la direcció que escrivim per accedir a una pàgina en internet. En termes informàtics, podríem dir que es tracta de «la traducció» a termes llegibles de l’adreça IP de l’servidor on s’allotja la web, que a l’estar composta per 8 dígits és molt més difícil de recordar per als usuaris que un domini. Per exemple, per accedir a l’adreça IP 222.222.222.2 podríem escriure el domini www.ejemplodedominio.com.

Aquestes «traduccions» estan compostes per un nom, frase o terme (ejemplodedomino) + una extensió (.com).

El nom que escollim per al nostre domini és la forma en què la gent ens troba a internet, ens recorda, i parla de nosaltres a la xarxa. En resum, el domini és la nostra marca a internet. I la marca sempre ens defineix.

Els dominis comuniquen un missatge important sobre la nostra marca i influeixen en les percepcions de la nostra audiència. Per això hem d’escollir correctament els nostres dominis, perquè seran la nostra marca en l’entorn online.

Nosaltres, com EBRAND comptem amb el domini «ebrand» en diferents extensions (ebrand.com, ebrand.es …). Podríem haver escollit altres com «és» (utilitzant només les sigles) o «ebrandservicesmarcaseninternet» (afegint una referència al fet que ens dediquem a la protecció de marques a internet), però això desvirtuaria la nostra marca, dificultaria les recerques i el record que els nostres públics tenen de nosaltres.

A més, si no utilitzéssim el domini «ebrand» aquest podria haver estat registrat per qualsevol. Tenir una marca i no ser els amos d’aquest domini, és deixar la nostra marca lliure perquè un tercer pugui registrar-la i utilitzar-la al seu gust el que, sens dubte, afectarà a la nostra imatge de marca.

Les extensions de domini que segueixen a la nostra marca són les lletres que apareixen darrere de el punt (.COM, .ES, .ORG) Aquestes extensions informen de la naturalesa del nostre lloc web indicant bé la ubicació, el sector, la utilitat … Hem d’escollir correctament les extensions en què vam registrar nostres dominis tant perquè els usuaris percebin correctament la imatge de la nostra marca com per evitar que tercers ocupin dominis que puguin ser estratègics per a nosaltres.
Però dels tipus de dominis que hi ha i de quins hem d’escollir per al nostre negoci, parlarem en el següent post de la nostra sèrie «Tot el que has de saber sobre dominis i protecció de marques».

Marketing EBRAND

Author Marketing EBRAND

More posts by Marketing EBRAND