La importància de renovar els teus dominis a temps

By mayo 6, 2020Dominios

A l’igual que no deixem la nostra marca lliure perquè qualsevol persona pugui utilitzar-la i suplantar-, tampoc hauríem de deixar de banda els nostres dominis, que no són altra cosa que el registre de la nostra marca a internet.

Per això, quan tenim un domini per a la nostra marca, negoci, productes o activitat, no renovar a temps és un tema molt seriós, especialment quan es tracta d’un domini estratègic per a nosaltres.

Els nostres dominis són la nostra marca a internet i protegir-los és, en definitiva, protegir la nostra marca.

Evitar ser substituïts per tercers, protegir els nostres drets de propietat intel·lectual o mantenir el nostre posicionament són algunes de les raons per les quals registrar, mantenir i renovar a temps els nostres dominis estratègics hauria de ser la nostra prioritat.

I més tenint en compte que els nostres dominis no només poden acabar sent propietat d’altres empreses o marques el nom sigui similar a el nostre, sinó que podrien acabar en mans de la nostra competència o d’empreses té com a finalitat precisament rastrejar els dominis que queden lliures per comprar- i intentar posteriorment revendre’ls al seu propietari original a un preu molt superior a l’establert.

No obstant això, durant l’estat d’alarma, quan estem tan pendents del que ens depararà el futur que ens costa fins i tot saber en quin dia vivim, és fàcil oblidar-se de moltes coses, entre elles dels terminis de renovació dels nostres noms de domini.

Per això resulta de vital importància comptar en aquest àmbit amb un bon assessor, un soci estratègic que protegeixi els nostres dominis per evitar que es perdin per no renovar-los a temps, especialment en èpoques com aquesta en la que una gran majoria d’empreses no tenen accés a l’ teletreball i tenen dificultats per fer el seguiment dels seus venciments.

Una de les nostres tasques en EBRAND, és precisament fer aquesta renovació dels dominis dels nostres clients i, llevat que el seu propietari així ho hagi decidit i ho hagi confirmat expressament, mai deixem cap domini sense renovar.

Què passa si no renovem el nostre nom de domini?

Quan no es renova el registre d’un nom de domini, aquest no queda lliure automàticament, sinó que es reserva durant un temps determinat perquè els amos originals el puguin recuperar. D’aquesta manera s’evita que distraccions o oblits afecten dràsticament a la imatge de marques o titulars deixant els seus dominis en mans dels seus competidors.

No obstant això, aquesta recuperació que podem anomenar «tardana» sol portar acompanyada el pagament d’una taxa de penalització.
Passat aquest temps, que depèn de cada registrador, el domini queda lliure perquè qualsevol persona o empresa ho registri.

La renovació de dominis. EUS en temps de coronavirus

La Fundació PuntuEUS, (en la línia que han seguit molts altres Registradors fins i tot oficines de Marques i Patents de tot el món que entenen que en aquest període excepcional molts titulars de dominis poden haver oblidat renovar els seus dominis) s’ha aliat amb diferents registradors per facilitar la recuperació de manera gratuïta dels dominis .EUS que hagin caducat durant l’estat d’emergència.

Els dominis .EUS són dominis de nivell superior per al desenvolupament i promoció de l’euskera i la cultura basca, gestionats per la fundació sense ànim de lucre PuntuEus.
Si aquest ha estat el teu cas, tens fins el 31 de juliol per recuperar gratis les teves noms de domini.

Per què tenir un domini .EUS?
Si operes al País Basc comptar amb un domini .EUS pot tenir beneficis per al teu negoci o activitat. Aquest tipus de dominis milloren el posicionament dels continguts en euskera i enforteixen la teva imatge de marca.

Com a requisit per a registrar-los, aquests dominis, tot i que la web allotjada en ells estigui en diversos idiomes, han de tenir un contingut mínim significatiu en basc o continguts relacionats amb la cultura basca.

Marketing EBRAND

Author Marketing EBRAND

More posts by Marketing EBRAND